Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

Karpetten

Kies voor een platgeweven karpet wanneer de ruimte intensief wordt gebruikt, voor een ‘rustige’ ruimte kun je ook een hoogpolig kleed nemen. Karpetten zijn soms zeer decoratief en worden steeds vaker gebruikt op harde vloeren omdat ze het geluid absorberen.

Karpetten zijn er in verschillende maten, veel kleuren, talloze dessins en hoogpolig of platgeweven.

Functioneel

Karpetten worden op verschillende manieren gebruikt. Vaak is het om een deel van een bepaalde ruimte (in de huiskamer) af te scheiden, bijvoorbeeld een centraal punt van het zitgedeelte waar een kleine tafel op het karpet staat. Hetzelfde kun je doen als ‘ondergrond’ voor de eettafel met stoelen. In de slaapkamer gaat het vaak om het warme en sfeervolle effect van het kleed. Vooral in woonkamers met een harde vloer worden karpetten (steeds vaker) gebruikt als functioneel product om het geluid te dempen.

 

Afmetingen

Karpetten zijn er meerdere maten variërend 80 x 160 cm tot 300 x 400 cm. Daartussen zitten verschillende maten waarvan 160 x 230 cm een veelvoorkomende is.


afwerking karpet Thuisin
Decoratief

Naast een praktische functie, hebben karpetten ook een decoratieve functie, zeker wanneer het dessin een grote rol speelt. Daarnaast worden karpetten als ‘warm’ en gezellig ervaren.

Kleur

Karpetten zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Meestal evolueren deze kleuren mee met de woonmode. Zo kun je je interieur altijd up to date houden.

Dessin

Er zijn karpetten met een unikleur, maar meestal is er sprake van een dessin. Dat kan strak of speels zijn, eenvoudig of juist wat complexer. Grafische motieven, bloemdessins, abstract of juist figuratief, de mogelijkheden zijn welhaast onbegrensd. Vooral in combinatie met kleur geeft dat talloze mogelijkheden.

 

Ook een rond vloerkleed is mogelijk bij ThuisinKarpet van kamerbreed tapijt

Fabrikanten van kamerbreed tapijt leveren soms ook karpetten die als basis kamerbreed tapijt hebben. Het is zo mogelijk om bijvoorbeeld in een kamer kamerbreed tapijt te leggen en in een andere ruimte een kleine variant daarvan als karpet.


Materiaal

De meeste karpetten zijn gemaakt van kunststof zoals polypropyleen of polyamide. Ook wol, sisal, kokos, katoen en zijde worden hiervoor gebruikt. Voor de actuele voorraad raadpleeg de Thuisin winkelier.

Tip

Door het gebruik van harde vloeren (laminaat, parket, pvc, betonvloer) is het gebruik van karpetten sterk toegenomen omdat deze het geluid dempen. De rug van het parket kán invloed hebben op de vloer waarop het karpet ligt, met name bij houten vloeren. Daarom is het soms handig om een speciaal onderkleed te gebruiken. Vraag advies bij de Thuisin winkelier.

Veelgestelde vragen Karpetten

Lees meer over karpetten

Platgeweven of hoogpolig

Een hoogpolig karpet is lekker zacht en heeft een heel andere uitstraling dan een laagpolig karpet. Een platweef karpet, de naam zegt het al, is veel platter maar kan ook vrij zacht zijn. Belangrijk bij de keuze is om rekening te houden met het gebruik. Een hoogpolig exemplaar in de huiskamer dat puur dient als ondergrond voor een salontafel is mooi, maar onhandig voor een kinderkamer. Daar kun je beter een laagpool of platweef karpet voor kiezen, denk aan een speelkleed. Let ook op het onderhoud; een zeer hoogpolig karpet zuigt lastiger dan een vrij platte variant.

Afwerking

Karpetten kunnen aan de randen op verschillende manieren worden afgewerkt. De randen van het karpet afwerken met een bijpassende kleur garen is het meest voorkomend en heet festonneren. Je kunt ook kiezen voor banderen waarbij het kleed rondom van een brede band wordt voorzien. Ook dit kan met een bijpassende of juist een contrasterende kleur. Banderen kan met katoen, meubelstof of kunstleer. Iets anders is een afwerking als volumekarpet. Hierbij worden de randen iets omgevouwen naar binnen en komt er een ondertapijt onder het kleed waardoor het geheel meer volume krijgt. Vraag de Thuisin winkelier naar de mogelijkheden.

Onderhoud

Regelmatig stofzuigen is de beste methode om een karpet te onderhouden. Zeer hoogpolig is hierbij wat lastiger te zuigen dan een platweef karpet. Om mogelijke vlekken te verwijderen is deppen met een vochtig gemaakte doek vaak voldoende. Nooit wrijven! Voor specifieke onderhoudsinstructies geeft de Thuisin specialist graag de juiste informatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging