Rolluiken laten plaatsen

Het is zo ver, tijd voor nieuwe rolluiken! Meer isolatie, veiligheid en comfort. Omdat nieuwe rolluiken voor ramen en tuin- of balkondeuren goed geplaatst moeten worden wil je de installatie door vakmensen laten uitvoeren. Laat jouw rolluiken plaatsen door Thuisin. Hoe werkt het en wat kan je verwachten? Lees gauw verder!

Voordelen rolluiken laten plaatsen

Rolluiken worden aan de buitenkant van je woning geplaatst. Ze bestaan uit een brede bak bovenaan je luik waarin het opgerolde rolluik zit. Omdat de luiken van boven naar beneden door profielen lopen die aan de zijkant van ramen of deuren geplaatst worden komt de montage heel precies. Dan is het juist fijn als iemand het nauwkeurig en correct monteren van de rolluik voor je doet.

Wat zijn jouw voordelen als je rolluiken laat plaatsen?

 1. Je weet zekerheid dat jouw nieuwe rolluik op de juiste manier geïnstalleerd wordt.
 2. Onze vakmensen hebben alle benodigde materialen en gereedschap bij de hand.
 3. Ramen of gevel blijven onbeschadigd tijdens de vakkundige montage.
 4. De rolluiken zijn perfect geplaatst en functioneren optimaal.
 5. Bij elektrisch bedienbare rolluiken werken alle componenten zoals het hoort.

Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen voor jou. Allemaal goede redenen om voor rolluiken met plaatsen te gaan. En natuurlijk wil je ook weten wat je kan verwachten en hoe zo'n professionele installatie eruit komt te zien. Ook dat lees je hier.

Professionele installatie laten doen

Je bent er al helemaal over uit dat je jouw rolluiken door onze vakmensen wilt laten plaatsen. Zo weet je zeker dat elke luik straks perfect past, de installatie veilig verloopt en elektrische onderdelen goed werken. Maar wat kan je verwachten?

Rolluik plaatsen; dit zijn de stappen:

 • Beoordeling van de locatie en de staat van ramen.
 • Advies over jouw ideale type rolluik, passend bij jouw behoeften.
 • Opmeten van de afmetingen van ramen en/of deur.
 • Bestelling van jouw rolluiken op maat.
 • Voorbereiding van de installatie, mogelijk aanpassingen aan raam of gevel.
 • Professionele montage van de rolluik kast en geleiders.
 • Aansluiting van het elektrische systeem (optioneel).
 • Testen van de rolluik, wij stellen ook de bediening goed af.
 • Tips en trucs voor het gebruik en onderhoud van jouw nieuwe rolluiken.

Hoe fijn is het om te weten dat de stappen allemaal goed uitgevoerd worden en jouw splinternieuwe luiken straks zitten als gegoten. Het maakt niet uit of je rolluiken voor je slaapkamer, een dakraam of terrasdeur nodig hebt, de vakman plaatst ze op elke plek.

En daar gaat aan vooraf dat wij samen de beste rolluikopties voor jouw situatie hebben besproken. En samen hebben wij de beste en mooiste rolluiken op maat gekozen, passend bij jouw ramen en woonstijl, voor het perfecte plaatje!

Wat kost rolluiken laten plaatsen?

Een professionele installatie laat je graag door onze vakmensen uitvoeren, maar uiteraard wil je van tevoren weten wat de kosten hiervoor zijn. Afhankelijk van het type rolluik, het aantal en de grootte van de rolluiken maken wij graag een offerte voor je. Zo zie je zowel de prijs voor jouw nieuwe luik, en ook wat de kosten voor de montage zijn.

Opties rolluiken

Bij Thuisin kies je uit rolluiken met lamellen in verschillende hoogtes, jij bepaalt of je ze elektrisch bedient en of de motor energie krijgt vanuit een klein zonnepaneel dat bij de rolluik hoort, allemaal opties die ervoor zorgen dat je volop geniet van zo veel mogelijk keuze en comfort, want wij werken met goede merken zoals Luxaflex®. Als je jouw rolluik laat plaatsen door onze vakmensen, dan combineer je top kwaliteit, een product op maat, lange levensduur en perfecte werkwijze met elkaar zonder dat je er zelf omkijken naar hebt. Ideaal!

Totaalprijs rolluiken en montage

Het ene huis is het andere niet, dat weten wij uit ervaring. Daarom beoordelen wij van tevoren de situatie ter plekke. Zijn er factoren die de installatiekosten beïnvloeden? Ook dat nemen wij mee in de offerte, waar bij wij van tevoren de situatie bij jou thuis hebben beoordeeld en jou adviseren in het juiste type rolluiken wat precies past bij jouw wensen.

Benieuwd? Kom naar de woonwinkel en wij bespreken graag samen jouw ideeën en laten je ter plekke verschillende opties zien.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Al onze zonwering wordt op maat gemaakt. Wij komen bij je thuis om op te meten welk formaat nodig is. Sommige zonwering is qua lengte wel op een maximaal formaat. Bekijk in de winkel de mogelijkheden.

Dat ligt een beetje aan wat jij onder het beste verstaat. Het oog wil ook wat, misschien vind je markiezen veel mooier dan rolluiken. Dan zijn markiezen voor jou het beste. Wil je buitenzonwering die het beste de warmte buiten houdt, dan kom je waarschijnlijk uit op rolluiken. Als jij je wensen helder helpt, helpt Thuisin je verder!

Bekend is dat donkere kleuren warmte vasthouden en aantrekken. Beter gezegd; warmte absorbeert. Dus effectief om warmte niet je huis in te krijgen. Een hele lichte kleur zal de zon weerkaatsen. Houdt er rekening mee dat bij een wit knikarmscherm boven je terras de zon wel weerkaatst en dat het waarschijnlijk vrij fel is aan je ogen. Ook om die reden zie je vaak de gestreepte of donkere versies zonwering. En omdat het natuurlijk mooi staat!

Thuisin heeft een grote collectie knikarmschermen, markiezen, rolluiken, screens en terrasoverkappingen.

Er zijn grofweg drie types uitvalschermen: een open cassette, een semi cassette en een gesloten cassette.

In het laatste geval worden armen en het doek volledig afgedekt wanneer ze zijn samengetrokken tegel de gevel.

De compacte cassette zorgt er voor dat het geheel wordt beschermd tegen weer en wind.

Bij een open variant worden doek en armen afgesloten door de voorlijst. Dat is de aluminium ‘strip’ waaraan het doek vastzit en tevens door het gewicht ervoor zorgt dat het doek over de hele breedte mooi strak hangt.


Onze professionals installeren je elektrische buitenzonwering zorgvuldig, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de installatie. Het is echter belangrijk dat je de juiste zorg besteedt aan het onderhoud van je elektrische buitenzonwering. Neem contact op met de winkel waar je jouw buitenzonwering hebt gekocht om passende tips te krijgen.

Wanneer je kwalitatief goede producten kiest, doet elke zonwering zijn werk. De warmte blijft buiten en binnen is het lekker koel. Het helpt wanneer je op warme dagen ook je ramen gesloten houdt.

Meer weten over rolluiken laten plaatsen?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.