Kies je kleur!

Gelukkig bestaan er op de wereld veel kleuren. Kleur kleurt je leven én om geen blauwtje te lopen geef ik je tips om de juiste kleur te kiezen.

Dat ene oude kastje van je oma, of die muur achter de bank. Ze schreeuwen om kleur! Maar met zo’n 2378684654 kleuren is het lastig om die ene kleur te kiezen. Ik ben hard aan het werk geweest en heb een aantal tips om jou keuze makkelijker te maken. Ik heb er zelf een kleur van gekregen!

Tip 1

Doorspit woonbladen, Instagram, Pinterest en alle andere mogelijkheden om kleurinspiratie op te doen. Wat spreekt je aan qua tint? Ben je van de felle kleuren, of kies je liever voor pastel? Trek je meer naar groen en blauw in plaats van rood en geel? Dan weet je namelijk dat je meer van de koelere tinten bent. Zo sluit je al een heleboel kleuren uit.

Tip 2

Over warme en koele kleuren gesproken, wat wil je bereiken met je kamer. Wil je een gezellige en knusse kamer? Dan zijn de warme tinten meer geschikt. Met een koele kleur geef je je kamer een frisse look én net iets meer pit!

Tip 3

In alle kleuren zitten gradaties. De lichtere tinten zijn meer aangevuld met wit en de donkere tinten meer met zwart. Een kleine kamer groter laten lijken -> kies voor licht. De slaapkamer knusser en romantischer laten ogen -> kies voor donker. Kleur zorgt er nu eenmaal voor dat je kamer kleiner of groter lijkt.

Tip 4

Naast de grootte van je kamer, heeft de hoeveel daglicht ook een effect op de kleur die je kiest. Licht is van invloed op kleur en kan hem toch anders laten uitkomen op jouw muur dan op dat mooie plaatje op Pinterest. De hoeveel-licht-in-je-kamer-regels blijven: Veel zonlicht; vermijd alleen felle tinten. Donkere/weinig zonlicht; kies lichte kleuren met warme tinten.

Tip 5

Probeer! Dat is de tip die ik als laatste wil meegeven. Bij de winkels van Thuisin hebben wij grote stalen die je mee kunt nemen om uit te proberen of de kleurtint past bij jouw interieur.

En, last but not least: in de winkel adviseren we je uitgebreid over kleurtinten. Zo moet het kiezen uit de 2378684654 kleuren helemaal goed gaan! Succes!


Kom naar onze winkel
Deel dit bericht
Bo
Geschreven door
Bo
Blogger bij Thuisin. Ik inspireer je met mijn blogs op het gebied van interieur en trends! Lees je mee?