Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1999 beoordelingen van klanten.

Kies je kleur!

Gelukkig bestaan er op de wereld veel kleuren. Kleur kleurt je leven. Yeah right denk je. Alleen welke kleur kleurt jóuw leven. Oftewel, welke kleur kies jij?

Door: Gemma op 22/05/2017

Dat ene oude kastje van je oma, of die muur achter de bank. Ze schreeuwen om kleur! Maar met zo’n 237854 kleuren (geen idee hoeveel het er echt zijn, zelfs Wikipedia weet het niet) is het lastig één kleur te kiezen. En toch wil ik je een aantal tips meegeven om je keuze ietsje gemakkelijker te maken.


Blog Thuisin kies je kleurTip 1.

Doorspit woonbladen, Pinterest (ook de pagina van Thuisin) en alle andere mogelijkheden om inspiratie qua kleuren op te doen. Wat spreekt je aan qua tint? Ben je van de felle tinten, of kies je liever voor pastel? Of trek je meer naar groen en blauw in plaats van rood en geel? Dan weet je namelijk dat je meer van de koelere tinten bent. Richt je daar dan ook op.

 

 

 

 

 

 

 


Tip 2.Blog Thuisin kies je kleur

Over warme en koele kleuren gesproken. Wat wil je bereiken met je kamer. Wil je een gezellige en knusse kamer? Dan zijn de warme tinten meer geschikt. Met een koele kleur geef je je kamer een frisse boost én iets meer pit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Blog Thuisin kies je kleurTip 3.

In alle kleuren zitten gradaties. De lichtere tinten zijn meer aangevuld met wit en de donkere tinten meer met zwart. Een kleine kamer groter laten lijken -> kies voor licht. De slaapkamer knusser en romantischer laten ogen -> kies voor donker. Kleur zorgt er nu eenmaal voor dat je kamer kleiner of groter lijkt. Dus wat is je doel?

 

 

 

 

 

 

 


Tip 4.Blog kies je kleur wit

Naast de grootte van je kamer, is de hoeveel zon- en daglicht ook een effect op de kleur die je kiest. Licht is van invloed op kleur en kan je gekozen kleur toch anders laten uitkomen op jouw muur dan op dat gave plaatje op Pinterest. De hoeveel-licht-in-je-kamer-regels blijven: Veel zonlicht; vermijd alleen felle tinten. Donkere/weinig zonlicht kamer; lichte kleuren met warme tinten.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tip 5.

Probeer! Dat is de tip die ik als laatste wil meegeven. Bij de winkels van Thuisin hebben wij grote stalen die je mee kunt nemen om uit te proberen of de kleurtint past. En niet alleen past voor het soort ruimte die je hebt, maar ook of het past bij je (andere) meubels. Of heb een keer lef en doe het gewoon 😉

En, last but not least: in de winkel adviseren we je uitgebreid over kleurtinten. Zo moet het kiezen uit de 237854 kleuren helemaal goed gaan!

Succes!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9294647323662 op basis van 1999 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging