Vloerverwarming

Wil jij overstappen op vloerverwarming en van radiator, kachel of verwarmingselement af? Dan heb je de keuze uit ingefreesde vloerverwarming en elektrische vloerverwarming om je kamer te verwarmen. Welke kies jij en wat kost vloerverwarming? Wij adviseren je graag! Ontdek in ons ruime assortiment de mooiste vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming. Laat jouw nieuwe vloer met vloerverwarming leggen door onze vakmensen en geniet!

Alle opties rond vloerverwarming

Kom langs of vraag een offerte aan!
Ja, ik wil een offerte aanvragen

Welke vloerverwarming kies ik?

Bij Thuisin hoef je niet te kiezen, wij bieden je zowel elektrische als ook ingefreesde vloerverwarming. Dat je voor vloerverwarming kiest is een grote stap, zeker voor een bestaande woning.

Vloerverwarming aanleggen

Wat komt er allemaal bij kijken? De huidige vloer gaat eruit, logisch. En er wordt niet alleen maar vloerverwarming gelegd, je hebt ook een nieuwe vloer voor je badkamer, woonkamer of slaapkamer nodig.

De vloerverwarming aanleggen en een nieuwe vloer leggen mag je aan onze ervaren vakmensen overlaten. Ga alvast uit van het prachtige resultaat!

Alles over vloerverwarming laten leggen

Voordelen elektrische vloerverwarming

Bij elektrische vloerverwarming worden verwarmingsmatten op de vloer gelegd. Elektrische vloerverwarming heeft onder andere de volgende voordelen:

  • Snel te leggen
  • Op stroom, je kan wellicht van het gas af
  • Warmt de kamer gelijkmatig op
  • Is zuiniger, de thermostaat kan lager dan bij radiatoren

Veel mensen kiezen voor elektrische vloerverwarming om de huidige woning te verduurzamen. Helemaal wanneer je zelf stroom opwekt via zonnepanelen. Los daarvan is elektrische vloerverwarming minder bewerkelijk, je zit maar even in een verbouwing.

Nadelen vloerverwarming

Je investering is in eerste instantie hoog, het systeem en aanleggen vooral van ingefreesde vloerverwarming is prijzig.

Voordelen ingefreesde vloerverwarming

Het grootste verschil zijn de buizen in de grond. De kamer warmt op door het water dat door de ingefreesde buizen loopt. Ingefreesde vloerverwarming heeft onder andere de volgende voordelen:

  • Geeft de warmte gelijkmatig af en ook geleidelijk
  • Is zuiniger dan radiatoren
  • Zit in de grond, de hoogte heeft geen effect voor je deuren
  • Dekvloer kan blijven

Omdat het aanleggen bewerkelijker is dan bij elektrische vloerverwarming kiezen veel mensen voor het infrezen van vloerverwarming wanneer de woning leeg staat. Ga je voor nieuwbouw en moet de woning nog opgeleverd worden? Of ga je verhuizen en ga je de volgende woning renoveren? Dan zijn dat de momenten waarop je het aanleggen van ingefreesde vloerverwarming makkelijker overweegt.

Vloeren geschikt voor vloerverwarming

Over de bijpassende vloer voor je vloerverwarming hoef jij je bij Thuisin geen zorgen te maken. In ons assortiment vind je prachtige pvc vloeren, marmoleum, vinyl of laminaat. En als je fan bent van tapijt dan zijn daar ook mogelijkheden voor.

De geschikte vloeren zijn van kwaliteitsmerken, onder andere: Moduleo, Forbo, Ambiant, Bonaparte, mFlor, LOOKin, Desso. Bij de keuze voor jouw mooiste vloer die geschikt is om op vloerverwarming te leggen helpen wij je graag! Natuurlijk zijn er vochtbestendige badkamervloeren geschikt voor vloerverwarming. Jouw wensen? Wij maken ze waar!

Visgraat, tegels of stenen vloer voor vloerverwarming

Laat jouw fantasie de vrije loop. Want visgraat en vloerverwarming gaat wél samen als je voor houtlook pvc kiest. Of steenlook marmoleum, en wat dacht je van laminaat tegels in combinatie met vloerverwarming? Er zijn zo veel mooie en geschikte vloeren die je kan combineren met vloerverwarming dat er altijd een vloer is die past bij jouw stijl en wensen.

Weet je het nog niet? Kom dan naar één van onze Thuisin winkels en laat je inspireren en adviseren.

Kom langs in onze winkel

Blogs

Vloeren, je hebt ze nodig, elke dag. Is het tijd voor een nieuwe vloer? En komt dat gigantische oppervlak op je af want… tsja, welke vloer kleur kies je nou? Ontdek nu of een lichte of donkere vloer…
Laat jouw renovatie- of verbouwplannen werkelijkheid worden met een bouwdepot! Maar hoe kun je deze slim inzetten om jouw droomwoning te realiseren? In deze inspirerende blog onthullen we alle…
Wat zijn nu écht knusse en warme vloeren voor in jouw interieur? Wij hebben ze voor je op een rij gezet in een blogje! Lees je mee?

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Er zijn veel producten slim te bedienen. Wat Slimmer Wonen doet, is deze apparaten allemaal onderling aan elkaar koppelen. Koppelen tot één groep, of zelf tot één scène. Je kan dan met één commando of druk op de knop een programma starten. Bijvoorbeeld in de ochtend de scene ‘goedemorgen’. Je gordijnen openen zich, de lamp gaat iets aan net zoals de radio, enz. enz.

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

Daar kunnen we kort in zijn; de taal. Het komt uiteindelijk op hetzelfde neer; thuis zoveel mogelijk elektrisch bedienbaar instellen op de manier waarop jij het wilt. En uiteraard doen wij dat voor je!

Het aanbod is divers. We raden je aan om één van onze winkels te bezoeken zodat je het zelf kan bekijken en ervaren. En wees gerust; wij ontzorgen je volledig. Wij doen de wifi check, geven advies, denken mee en bovenal installeren wij alles voor je zodat jij volop kan genieten.

Het is vooral eenvoudig en biedt comfort! Je kan je huidige huis, maar ook je nieuwbouwhuis, slim inrichten. Denk bijvoorbeeld aan het elektrisch bedienen van je raamdecoratie. Dit doe je met een afstandsbediening of een app op je smartphone of tablet. Je bent pas echt slim bezig als je ook je gordijnen, verlichting, deurbel, thermostaat en elektrische vloerverwarming hierin onderbrengt. Laat brengen, want dat fiksen wij voor je. Eenmaal gezien is zelf ook willen!

COMFORT. Met hoofdletters inderdaad. Nooit meer zelf opstaan om gordijnen te openen of te sluiten of verschillende knoppen indrukken om het licht te dimmen. Maar ook veiligheid want het lijkt in de avond altijd of er iemand thuis is. Je kan namelijk de verlichting van een afstand aan laten gaan. Zelfs per lamp verschillend of op andere tijden. Het is ook energiebesparend, als je gekozen hebt voor elektrische vloerverwarming bijvoorbeeld.